Voor het seizoen 2019/2020 zijn in alle jeugdcategorieën (tem U21) spelers welkom. Wil je meer informatie rond onze jeugdwerking of vrijblijvend enkele trainingen volgen contacteer - Gerry De Cleene (0476/564605) of via gerryjeugdvjb@gmail.com

Wedstrijdverslag Gijzegem - VJ Baardegem

zondag 05 november 2017 - 18:44 / Filip Van Lippevelde
verdiende derby-winst

De derby tussen Gijzegem en Baardegem werd gestart tijdens de zoveelste regenvlaag van de dag.

De bezoekers kwamen het sterkst uit de startblokken.  Een lage voorzet van Podevijn kon Dieriks net niet bereiken.  Een volgende aanval via Podevijn werd gepareerd door doelman Van Biesen. De daaropvolgende hoekschop werd door Dieriks naast gekopt. Het eerste doelgevaar van de thuisploeg kwam er in de 14e minuut na een diepe pass in de rug van de verdediging.  Coen vertrok randje buitenspel en kwam oog in oog te staan met de Baardegemse doelman.  De topscoorder van Gijzegem geraakte niet voorbij doelman Roesems.

In de 22e minuut vond Senne Podevijn zijn ploegmaat Bavo Van Den Broeck voor doel.  Hij kon makkelijk scoren.  Volgens de lijnrechter bleek Podevijn de aanval vanuit buitenspelpositie gestart te zijn, dus doelpunt afgekeurd. Enkele minuten later kreeg Bavo alsnog de kans op de openingstreffer, maar opnieuw was doelman Van Biesen bij de pinken.  Gijzegem kon nog éénmaal dreigen.  Sauca met een afstandsschot, waarbij Roesems de bal moest wegboksen.  Sander Fieremans kon net voor rust de bal niet in het kader trappen. 

VJB was de beste ploeg op het terrein, maar kon het overwicht niet in doelpunten omzetten. 

Sander Fieremans zorgde ook in de beginfase van de tweede helft voor het eerste doelgevaar.  Zijn schot miste de goede richting.  In de 14e minuut dan toch de openingstreffer.  Podevijn kopte de bal tegen de netten.  0-1.
De thuisploeg schakelde een versnelling hoger.  Sauca zocht en vond Kenny Coen.  Zijn kopbal ging gelukkig naast.  Onze vlugge jongeren gingen op zoek naar de geruststellende voorsprong.  Fieremans en Dieriks misten de kans.    
In de 73e minuut revancheerde de ingevallen Van Mol zich op Podevijn en mocht deze van geluk spreken dat hij met geel wegkwam.  Een nieuwe fout op Podevijn zorgde voor de mogelijks verlossende tweede treffer.  De ingevallen Lerminiaux kopte overhoeks binnen.  0-2.
Gijzegem moest nu alles op alles zetten.    De ingevallen Verhofstadt werd diepgestuurd en was net iets sneller op de bal dan doelman Roesems.  Zijn trap werd net op tijd van de lijn weggehaald.  Tot ieders verbazing vlagde de lijnrechter en deed teken aan de scheidsrechter dat er een fout begaan was door onze doelman.  Een strafschop met een strikje, die Kenny Coen met veel plezier binnentrapte. 1-2 en nog 7 spannende minuten.  Het werd nog 1 keer warm, toen onze doelman op een diepepass tussenbeide kwam met het hoofd.  De laatste kans van de wedstrijd kwam er nog voor Steffen Lerminiaux.  Zijn lobbal ging net over de deklat.

3 belangrijke punten gaan mee richting Baardegem.  Volgende zondag komt SK Zandbergen op bezoek.  Hopelijk een derde overwinning op rij.