Voor het seizoen 2019/2020 zijn in alle jeugdcategorieën (tem U21) spelers welkom. Wil je meer informatie rond onze jeugdwerking of vrijblijvend enkele trainingen volgen contacteer - Gerry De Cleene (0476/564605) of via gerryjeugdvjb@gmail.com

Wedstrijdverslag Erembodegem - VJ Baardegem

zondag 08 oktober 2017 - 19:10 / Filip Van Lippevelde
VJB werd niet beloond naar werken

Vandaag stond de derby SK Erembodegem - VJ Baardegem op het programma.  Op dit ogenblik staat Erembodegem samen met Moerbeke-Geraardsbergen met het maximum van de punten aan de leiding.

In de eerste minuut was er al een eerste kans voor de thuisploeg via De Backer.  Brecht Goubert besloot aan de overzijde nipt naast na een volley.  De thuisploeg bleeft het gevaarlijkst.  Een vrije trap werd doorgekopt in de handen van doelman Arno.  
In de 20e minuut kreeg de thuisploeg een nieuwe vrije trap net buiten de backlijn na een zeer lichte fout van Mathias Van Mol, die op de koop toe nog eens heel zwaar bestraft werd met een gele kaart. De vrije trap werd  afgewerkt door De Winne 1-0.

VJB reageerde.  Na actie van Sander Fieremans bediende Brecht Goubert Senne Podevijn. Zijn schot werd gepakt door doelman Malfait.  In een volgende aanval kon Stijn Dieriks net niet bij de bal op voorzet van Podevijn.   Radek Sidorski kopte voor de thuisploeg nog eens rakelings naast.  In de 25e minuut rondde Bavo Van Den Broeck een knappe Baardegemse aanval af. 1-1.  VJB verslapte niet en drukte SK Erembodegem volledig weg. Een schot van Dieriks ging over.  Na een scherpe aanval via Podevijn kon er niemand de bal in doel werken.  De daaropvolgende voorzet werd door Stijn overgekopt.  Er werd met een 1-1 tussenstand de rust in gegaan.

De thuisploeg startte furieus aan de tweede helft en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong.  Een kopbal van De Backer en eentje voor Sidorski en kansen via De Winne en Bombeke in de eerste tien minuten. Gelukkig voor onze vlugge jongeren werd er niet gescoord. Op tegenaanval zorgde Senne Podevijn voor het eerste Baardegemse gevaar. Zijn actie werd foutief gestopt door De Vriendt.  De strafschop werd genomen door Podevijn.  Doelman Malfait lag in de goede hoek en stopte de penalty.  VJB herstelde zich gelukkig meteen van deze opdoffer.   Een eerste schot van Brecht Goubert werd nog afgeblokt.  In de herneming vond Senne de doelman op zijn weg.  
Na balverlies bij ingooi profiteerde Pereboom. Hij kwam oog in oog te staan met doelman Roesems en trapte keihard tegen de netten.  2-1 met nog 20 minuten te spelen.  Op het half uur kon Ceulebrouck na een goed een-tweetje alleen richting doel gaan.  Roesems won het duel en hield Baardegem in de match. De thuisploeg dreigde nog 1 keer, opnieuw via Ceulebroeck.  Zijn kopbal werd opnieuw gepareerd door doelman Arno.  

In de laatste minuten probeerde VJ Baardegem nog een "verdiend" gelijkspel uit de brand te slepen, maar het geluk zat ook niet mee, waardoor de bal toch steeds net niet goed viel.

Volgende weekend gaat VJ Baardegem op zoek naar die tweede overwinning.  Tegenstander in deze thuismatch is Eendracht Deftinge die momenteel met 11 punten op de 6e plaats staat.